Auto - Moto

Din 16 iunie DACIA are o noua identitate vizuala

În ianuarie 2021, Dacia prezenta conceptul Bigster. Tot atunci se anunța trecerea brandului la o identitate vizuală nouă. În centrul modificărilor se aflau un nou logotip, o nouă emblemă și o nouă schemă de culori.

Emblema, denumită Dacia Link, se va regăsi în centrul grilei frontale (cu design modificat) și pe jantele tuturor modelelor. Dacia: “Compusă din literele D și C stilizate, legate între ele asemenea elementelor unui lanț, noua emblemă evocă în același timp robustețe și simplitate”. De asemenea, noul logotip Dacia va fi aplicat pe partea din spate a tuturor modelelor, precum și pe volanul acestora.

„Logotipul, elementul central al noii identități vizuale, inspiră robustețe și stabilitate de la prima vedere. Desenul literelor este în mod voit minimalist – litera „D” este un „C” inversat – exprimând vizual atât simplitatea cât și ingeniozitatea specifice mărcii. Aspectul geometric al logotipului creează impresia că succesiunea de litere care îl compun se află într-o mișcare specifică unui angrenaj mecanic. Litera D din logotip amintește de o săgeată care exprimă ideea de dinamism al unui brand orientat spre viitor”, au menționat oficialii Dacia în iunie 2021, momentul care a marcat introducerea noii identități de brand pe suporturile de comunicare.

Odată cu aceste schimbări, Dacia introduce nuanța Gris Mégalithe pe barele de pavilion, pe scuturile de protecție față și spate, dar și pe carcasele oglinzilor retrovizoare ale modelelor Sandero Stepway, Spring și Duster. În plus, clienții vor putea comanda modelele mărcii în noua culoare de caroserie Lichen Kaki (foto).

Din 16 iunie 2022, clienții vor putea comanda modelele Dacia cu noua identitate vizuală. Prezentarea oficială a gamei va avea loc la Salonul Auto de la Paris (octombrie 2022), iar primele modele vor ajunge la dealeri la finalul anului curent.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top