Auto - Moto

Noua Dacia Duster 2021

Acesta este “noul” Duster va fi comercializat din septembrie 2021 în versiunile 4×2 și 4×4. Aproape 2 milioane de clienți are Duster până la acest facelift.Avem o față restilizată cu faruri cu noua semnătură luminoasă a mărcii, semnzalizare LED în premieră și LED pe faza de întâlnire. Avem noi modele de jante pe 16 și 17 inch și modificări estetice și în partea din spate.

La interior avem tapițerie nouă, cotieră culisantă cu spațiu de depozitare de 1.1 litri și noi opțiuni de infotainment.Duster dispune în serie, pe toate nivelele de echipare, de un ecran pentru computerul de bord, de acționare automată a farurilor și de limitator de viteză al cărui buton, amplasat pe volan, este de acum luminat pe timp de noapte.În funcție de versiune, Duster dispune de sistem de aer condiționat automat cu afișaj digital, de regulator de viteză cu buton pe volan, de scaune față încălzite și de card mâini libere.

Pe lângă echipamentul audio Dacia Plug & Music (radio, MP3, USB și Bluetooth), sunt disponibile două noi sisteme multimedia intuitive : Media Display și Media Nav, care beneficiază de un ecran de 8”.

În cazul Media Display, echipamentul cuprinde 6 boxe (din care 2 de tip « boomer » și 2 tweetere în față), radio DAB, conectivitate Bluetooth și două prize USB. Interfața intuitivă este compatibilă cu sistemele pentru smartphone Apple CarPlay și Android Auto. Comenzile dedicate pe volan permit activarea funcției de recunoaștere vocală. În acest mod se poate comanda asistentul iOS sau Google de pe smartphone.

În cazul Media Nav, echipamentul multimedia dispune de sistem de navigație și de conectivitate wireless pentru Apple CarPlay și Android Auto.

Interfața Media Display și Media Nav cuprinde un meniu « Vehicul » care permite accesul la informații referitoare la conducerea economică sau, în cazul versiunii 4×4, la funcția 4×4 Monitor ce furnizează o serie întreagă de informații utile pe ecranul central:

• Inclinometru lateral : această informație ajută la aprecierea gradului de înclinare laterală a vehiculului în condiții de rulare pe drumuri înclinate.
• Unghi de tangaj : această informație este utilă în cazul abordării unor rampe sau a unor pante abrupte, utilizând datele sistemului de asistență la demarajul din rampă sau ale sistemului de control adaptiv la coborâre.
• Busolă: disponibilă încă de la 0 km/h, aceasta permite orientarea în raport cu polii magnetici ai Pământului.
• Altimetru : altitudinea este afișată în prima parte a ecranului iar denivelarea parcursă în a doua parte.
După un parcurs offroad, sistemul 4×4 Monitor afișează un istoric recapitulativ al datelor de pe traseu.

Date tehnice pentru pasionații de off-road cu Duster:
• gardă la sol de 217 mm în versiunea 2×4 și de 214 mm în versiunea 4×4.
• unghi ventral de 21°.
• unghi de atac de 30°.
• unghi de degajare de 34° în versiunea 4×2 și de 33° în versiunea 4×4.

Duster este disponibil de acum și în varianta echipată cu cutia automată EDC cu 6 trepte, cuplată cu motorul TCe 150 cu 4×2. Versiunea ECO-G 100 dispune de un rezervor GPL a cărui capacitate a fost mărită cu aproape 50%, până la 49,8 litri.

Motoarele și versiunile:
• Diesel : dCi 115, în variantele 4×2 sau 4×4, cu cutie de viteze manuală cu 6 trepte.
• Benzină :
– TCe 90 în varianta 4×2 cu cutie de viteze manuală cu 6 trepte.
– TCe 130 în varianta 4×2 cu cutie de viteze manuală cu 6 trepte.
– TCe 150 în varianta 4×4 cu cutie de viteze manuală cu 6 trepte.
– TCe 150 în varianta 4×2 cu cutia de viteze automată EDC cu 6 trepte.
• Alimentare mixtă benzină-GPL : ECO-G 100 în varianta 4×2 cu cutie de viteze manuală cu 6 trepte.

Alături de limitatorul de viteză, de sistemul ESC de ultimă generație (ambele disponibile în serie), și de regulatorul de viteză (disponibil opțional, în funcție de versiune), Duster dispune de numeroase sisteme de asistență la volan: detector obiecte în unghiul mort, asistență la parcare cu cameră video, asistență la pornirea din rampă, Hill Descent Control pentru 4×4, camere 360.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top