Auto - Moto

Dacia și-a prezentat noul model, Jogger, care poate transporta pana la 7 pasageri

Dacia a prezentat vineri noul său model, Jogger, care înlocuiește fostele Logan MCV și Lodgy și care poate transporta până la șapte pasageri. Este o încrucișare între un mono-volum, un break și un SUV.

Azi mai facem un pas înainte. După SUV-ul nostru reprezentativ Duster, după cel mai bine vândut model Sandero și după Spring, mașina de oraș 100% electrică, avem acum al patrulea pilon. Redefinim mașinile de familie din segmentul C cu primul model cu șapte locuri cu adevărat multivalent, unul care ia ceea ce este mai bun din SUV-uri, mașini de familie și break-uri și oferă atractivitate fără paralel, versatilitate, spațiu și siguranță la un preț imbatabil”, a declarat Denis Le Vot, CEO la Dacia.

Ca și în cazul noilor Sandero și Logan, producătorul auto a decis să nu mai ofere motorizări diesel. Clienții pot alege pentru început între un nou motor de un litru pe benzină, cu o putere de 110 cai, și motorul dual, benzină – GPL, cunoscut deja de pe alte modele ale mărcii, ce are 100 de cai putere și oferă un consum redus de combustibil.

Din 2023, modelul va fi echipat și cu un motor hibrid, primul din istoria Dacia, un motor cu o capacitate de 1,6 litri, ce se regăsește deja pe o serie de modele Renault.

Constructorul a anunțat că Dacia Jogger va putea fi comandată din noiembrie, iar livrările vor începe luna februarie a anului viitor.

Prețul mașinii, ce va fi construită la Mioveni, pe liniile pe care se asamblează Duster și Sandero Stepway, va porni de la aproape 15 mii de euro.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top