Monden

Alexandra Enache, Miss IEŞEANUL 2008

alexandra_ieseanulCititorii ieseanul.ro au avut de ales mai întâi între cele mai frumoase 12 fete care au apărut în penultima pagină a săptămânalului, din care au rămas trei şi… după regulile oricărui concurs, numai una. Pe locul 3 – Simona Luca, surclasată de Alina Butacu şi, ultima şi cea dintâi… Alexandra Enache.
Surpriza
În noiembrie, Alexandra vorbea despre cum îmbină ştiinţele economice cu beletristica, facultatea cu hobby-ul. Atunci nici măcar nu bănuia că va urca pe podiumul celor mai frumoase ieşence şi cu atât mai puţin că va fi chiar pe cea mai înaltă treaptă. “Nu mă aşteptam, e adevărat, dar mă bucur. Presupun că oricine ar simţi la fel”, a spus ea emoţionată.În aşteptarea notei maxime
De la ultima discuţie, lucrurile s-au mai schimbat. Şi-a terminat deja lucrarea de licenţă şi… aşteaptă. Până în iunie mai e destul timp pentru o licenţă impecabilă. “Într-un fel, am un mare avantaj pentru că îmi pot pregăti prezentarea şi pot spera la un 10. Bineînţeles, pentru asta ar trebui să nu mă pierd cu firea chiar atunci”.

Diferită
Lucrează ca promoter, job care o ajută să devină “expertă” în comunicare. Zilnic întâlneşte oameni noi, provocări noi. Din fiecare mai învaţă ceva şi pune deoparte pentru că nu se ştie când îi va fi util. Ieşeanca sparge, cu nonşalanţă, tiparele, brandul colegelor sale de facultate, dar asta nu înseamnă decât cel puţin un punct în plus: citeşte! “Mai am şi un teanc de cărţi pe care vreau să le citesc acum, cât timpul îmi permite. M-am oprit la cartea domnului Pruteanu, care e profesor la FEAA. E mai interesantă decât am crezut, cu tot felul de informaţii perfecte de pus în practică la o negociere, şi, de ce nu, la un interviu pentru un job”. Nu vorbeşte despre pasiunea sa pentru cărţi cu infatuare, nu vorbeşte aşteptând aplauze. Alexandrei chiar îi place să citească. Unii vorbesc ore întregi pe messenger, alţii pierd nopţile cu jocuri sau cu orice altceva, ea acceeptă ca provocare un nou teanc de cărţi.

Proiecte de viitor
Are şi planuri de master – în administrarea afacerilor sau în afaceri internaţionale – pe care îl va alterna cu un viitor job care, speră ea, o va mulţumi din toate punctele de vedere. “Ştiu că îmi va fi mai greu la început, dar vreau să lucrez într-un mediu în care promovarea este posibilă, unde salariul este pe măsura responsabilităţilor, unde îmi pot îmbunătăţi abilităţile”. Televiziunea îi face cu ochiul. Evident, planurile sunt cam aceleaşi ca în luna noiembrie pentru că Miss IEŞEANUL 2008 e frumoasă, inteligentă, ştie foarte bine ce vrea, e consecventă şi… e răsplătită pentru asta atunci când se aşteaptă mai puţin.

Sursa: Articol + Foto Cotidianul Ieseanul | Autorul: Alexandra Butnaru

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top