Stiri

Romanii au prins gustul cumparaturilor online

In ultima merioada au aparut din ce in ce mai multe magazine online si asta datorita faptului ca romanii au prins gustul shoppingului online. Este mult mai comod sa stai in pat sau la birou si din cateva clickrui sa gasesti ceea ce iti place sau sa gasesti cel mai bun pret pentru produsul dorit.

Vremurile in care cutreieram magazinele au apus de mult, acum este usor sa faci cumparaturi online pentru ca nu mai necesita atat de mult timp. Aproape toate magazinele online din Romania ofera acum si retur gratuit, astfel daca mergi pe ideea de a cumpara haine, dupa ce le probezi daca nu iti vin, cu un simplu formular online poti trimite produsele inapoi si banii se intorc in contul bancar in doar cateva zile.

Majoritatea fac cumparaturi pe marele magazine, dar putini stiu ca exista si magazinase online mai mici care se intampla ca de cele mai multe ori sa aiba preturi mult mai bune. Asta in cazul in care vreti sa obtineti cel mai bun pret de pe piata.

Comertul online se dezvolta intr-un ritm alert in Romania. Acesta a crescut in 2018 cu 30% fata de anul 2017, potrivit ARMO. 8,28 milioane de romani au facut cel putin o data cumparaturi pe internet, depasind alte tari precum Grecia, Portugalia, Italia, Croatia si Bulgaria la procentul de clienti online din total populatie.

„Comerțul online din România este pe un trend ascendent, însă legislația este învechită, fapt ce poate împiedica dezvoltarea acestuia în contextul global de astăzi. De aceea, este nevoie de actualizarea legislației existente dinaintea intrării României în Uniunea Europeană conform directivelor europene în vigoare, astfel încât să existe condiţii similare pentru comercianţii români şi cei internaţionali,” a declarat Florinel Chiș, director executiv al Asociației Române a Magazinelor Online și Chief Technology Advisor în cadrul EMOTA (European eCommerce and Omni-Channel Trade Association).

Conform INS, Romania are o populatie de aproximativ 19,5 milioane de locuitori, dintre care 12,6 milioane se incadreaza in categoria de varsta 16 – 65 de ani, iar 11 milioane sunt utilizatori de internet. Numarul magazinelor online active din Romania s-a dublat de la 7.000 in 2017, la 14.000 in prezent.

In prezent, produsele electro IT raman cele mai cumparate produse online pe piata romaneasca siu se presupune ca in urmatorii ani sa creasca foarte mult produsele de supermarket. Oamenii nu mai au timp sa mearga la cumparaturi si prefera sa cumpere si astfel de produse tot de pe internet.

25% dintre romani prefera sa plateasca cumparaturile cu cardul, iar acest procent este in crestere comparativ cu anul trecut. Conform studiului Kantar Millward Brown din 2018, cumparatul produselor de pe dispozitive mobile a ajuns la un procent de 57,3% cu tendinta de crestere.

Voi cat de des faceti cumparaturi online?

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top