Business

Strategia de branding: de ce trebuie sa o ai?

strategie de branding

Strategia de brand sau strategie de branding, consta in acordarea unei personalitati marcii, un univers clar identificabil de catre consumatori si clienti.

Strategia de branding

Aceasta este pentru a distinge marca de alte produse similare, subliniind diferenta, originalitatea! Strategia de branding este o parte integranta a strategiei creative.

Instrumentele de management comercial

Orice creatie de afaceri implica o reflectie asupra identitatii sale. De ce sa creezi un nou brand? Ce valoare adaugata aduce aceasta clientilor intr-o lume competitiva? Care sunt particularitatile acestui brand? Cum sa te deosebesti de ceilalti din aceeasi nisa sau sector?

Atatea intrebari care ar trebui sa ghideze strategia companiei din momentul crearii acesteia. Strategia de branding trebuie gandita, dezvoltata si implementata de-a lungul vietii companiei. Pentru a face acest lucru, antreprenorul sau managerul se va baza pe instrumente precum analiza SWOT, studiul lantului valoric sau analiza Pestel care ii vor permite sa identifice factorii cheie de succes si sa aleaga cea mai buna strategie de branding posibila pentru companie.

Odata ce branding-ul companiei a fost definit, acesta serveste drept suport pentru comunicarea interna si externa. Strategia de marca este cea care defineste identitatea vizuala, liniile de comunicare ale companiei si instrumentele sale de marketing, toate acestea fiind grupate sub mixul de marketing. Prin urmare, acest pas este esential sub pedeapsa de a nu fi recunoscut de clienti si de a nu-i retine prin crearea unei relatii personale, intruchipate.

Prin asumarea imaginii sale de marca, reflectarea identitatii sale de baza, compania iese in evidenta din concurenta si ofera publicului o experienta de consum care sa fie in concordanta cu valorile si produsele sale. Marca trebuie sa-si dezvolte identitatea vizuala pe suporturi fizice (magazin, pliant, produs etc.) si suporturi digitale (site-ul web, buletin informativ, retele sociale etc.).

Cum?

Brandingul necesita expertiza in marketing. Este necesar sa vizezi asteptarile si nevoile companiei prin efectuarea unui studiu de piata aprofundat. Nu poate fi improvizat. Acesta este motivul pentru care este recomandat apelul la un specialist, deoarece este o investitie pe termen lung care defineste intreaga strategie de comunicare a companiei. Cheltuielile de marketing trebuie incluse in prognoza financiara. Expertiza unui contabil face posibila bugetarea corecta a acestei investitii, care este esentiala pentru dezvoltarea afacerii, si gestionarea solida a finantelor companiei pe termen lung.

Dupa ce vizeaza identitatea marcii, expertul defineste identitatea vizuala care ii corespunde apeland la un designer grafic. Aceasta identitate vizuala (sigla, slogan, tipografie, culori etc.) este disponibila pe toate mediile de comunicare. Se alege si o identitate semantica. Ea este cea care va conduce strategia de referinta naturala a marcii. Studiile de marketing au aratat ca referentierea naturala este mai eficienta decat o campanie publicitara sau paginile de referinta platite. Prin urmare, strategia SEO este determinata in stransa corelatie cu strategia de branding.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top