Stiri

Treci si tu pe tigari electronice

ori_4de5e8b765f4eAm un prieten fumator. S-a apucat cu cativa ani buni inaintea mea. Merge pe 10 ani. Oricand e vorba de fumat, nu vei sti niciodata cand e momentul ideal sa te opresti inainte sa iti faci rau ireversibil. Asta depinde in mare masura de cat de calit iti e organismul si de cat de bine se descurca sub presiune. Cat esti tanar, tinzi sa traiesti cu impresia ca resursele de sanatate se pot tura la nesfarsit. Ca ai timp sa te ingrijorezi de o viata mai sanatoasa dupa 30-35 de ani incolo. Consumi ce consumi, si dupa asta iti inchipui ca vei avea destul timp sa iti revii. In 80% din cazuri, bineinteles, acest lucru nu se intampla. Ne casatorim, ne cladim familii, apar copiii. Apar ratele, obligatiile, programul obositor de munca si alte poveri.

Asadar, in ritmul asta de viata, nu prea mai poti trage speranta ca o sa-ti gasesti balanta. Vei manca pe apucate, de toate si vei fuma pe rupte. Tutunul din tigari e nociv, nu mai incape indoiala. E impachetat si imbibat cu tot felul de nazdravanii care, in exces, incep sa iti dea organele peste cap. Apar afectiuni care pot rezulta in boli dintre cele mai grele. Se poate evita aceasta situatie.

Ajungem la tigari si fumat si la cat de greu le vine unora sa renunta la viciul acesta. Pe langa depedenta fizica generata de nicotina, tigarile se prind mai adanc undeva in psihic, nascand un set de reflexe de care ti-e si mai dificil sa te lepezi. Asta e teoria mea personala, dar cred ca mai sunt si alti fumatori in lume care, la fel ca mine, au vrut sa se lase, dar ceva indescriptibil din mintea lor, nu le-a permis sa se dezbare de fumat. Prin asta am trecut si eu.

A aparut insa o luminita in calea mea, cand credeam ca voi fi condamnat sa pufai toxice pana mor. Era clar ca nu puteam renunta la gustul si senzatia conferite de o tigara aprinsa. Cautam un substituent. Mai specific chiar, cautam si un substituent mai ieftin. E paradoxal cum esti gata sa spargi oricat pe ceva care iti face rau. Tigarile clasice sufera periodic de mariri de pret, datorita initiativei marete de a fi aliniate la preturile din Occident. Preturile, normal pentru tara noasta, se afla intr-o profunda discrepanta cu nivelul veniturilor. Asadar, fumatul devenise apasator si pentru buzunare.

Intamplator, treceam apasat de problemele astea pe langa un magazin, intr-o zi. Ridic privirea si vad un stand pe care scria “Tigari electronice”. Auzisem ceva vag in legatura cu gaselnita asta noua. Nu incercasem. Fiind impins mai mult de curiozitate de la spate, am intrat in magazin si m-am interesat intr-o doara. Am auzit ca n-au decat nicotina lichida in compozitie. In rest mai intra in amestec diverse arome, glicerina vegetala si apa. Ca nu sunt daunatoare celor din jurul tau. Ii feresti astfel de fumat pasiv. Sunt practice, poti sa le fumezi oriunde. In locurile unde fumatul clasic are interzis, fumatul electronic intra liber. Poti sa le incarci din mai multe surse. Sunt unele care arata chiar ca o tigara obisnuita, cu un led rosu care se aprinde la capat de fiecare data cand tragi din ea. Si cate si mai cate.

Mi-am cumparat prima tigara, mai mult de gura vanzatorului. In fond, trebuia sa te convinga sa ii iei marfa. Si am avut o revelatie. Nimerisem una cu aroma de mar verde. M-a dat efectiv pe spate. Credeam ca gustul de tutun e ceva unic si nu poate fi replicat. Ma inselasem. Aburul din rezerva cu e-lichid intrunea toate caracteristicile unui fum clasic de tigara. Doar ca era aproape inofensiv. Insa gustul ramasese intact.

Ce m-a facut sa trec definitiv pe electronice insa a fost faptul ca, dupa primul an, am tras linia si am adunat. Mi-a cazut fata. Reusisem sa tai la un sfert din cheltuielile rezultate daca contiuam sa fumez tigari obisnuite. Asta se putea imbunatati, dar cum sunt fumator mai avid de felul meu, am schimbat mai multe rezerve de lichid cu nicotina.

In prezent am devenit un fervent sustinator al acestei alternative la fumat. E mai sanatoasa, nu deranjeaza pe nimeni din jur, fumezi oriunde, te costa mult mai putin. E o schimbare ideala de optica pentru oricine considera ca e timpul sa se lasa dar nu le permite vointa deocamdata.

Iti sugerez sa vezi cele ami bune oferte de tigari electronice pe www.e-tigari-electronice.ro

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top