Bazar

Importanta scrisului de mana pentru a realiza ceea ce vrei!

agende si jurnale de la Pravalia cu Surprize

Te-ai dus vreodata sa-ti faci cumparaturile si odata ajuns la magazin, iti dai seama ca ti-ai uitat lista de lucruri de cumparat pentru noua ta reteta? Cel mai probabil iti vei aminti aproape totul daca ai fi scris manual in agende si jurnale. Importanta scrisului de mana este adevarat pentru lista alimentara, dar si pentru multe alte actiuni din viata.

Pe de alta parte, aproape ca nu ti-ai amintit nimic daca l-ai fi scris in telefon, la fel ca si cum ar fi scris altcineva. In acelasi mod, risti sa nu cumperi tot ce ai scris pe lista si cand te intoarci, fiind incapabil sa faci aceasta noua reteta.

Importanta scrisului de mana

Este un exemplu simplu, dar sunt sigur ca intelegi. Acelasi lucru este valabil si pentru obiectivele pe care doresti sa le atingi. Cand scrii cu mana intr-o agenda sau jurnal, intregul corp se apuca de treaba. Pe langa faptul ca diferite parti ale creierului reactioneaza in acelasi timp, exista o memorie kinestezica care se angajeaza cu miscarile mainii pentru a tine creionul, hartia si pentru a face miscarea fiecarei litere.

Se pare ca in 1953 sau 1979, s-a facut un studiu asupra obiectivelor, in cadrul programului MBA de la Harvard sau Yale, in jurul acestei singure intrebari: „Ai stabilit obiective clare si scrise pentru viitorul tau si ai facut planuri pentru a le indeplini?”.

Studiul raporteaza ca doar 3% dintre studenti si-au notat obiectivele si un plan pentru a le atinge, 13% au avut in vedere obiectivele lor, iar ceilalti 84% nu au avut obiective. Zece ani mai tarziu, aceiasi studenti au fost intervievati din nou. Cei cu un obiectiv in minte castiga de doua ori mai mult salariu decat cei fara.

Angajamentul conteaza foarte mult

Acesta este motivul pentru care Dr. Gail Matthews, profesor in departamentul de psihologie de la Universitatea Dominicana din California, s-a interesat de acest subiect pentru a obtine raspunsuri reale. Responsabilitate, angajament si notarea obiectivelor tale intr-o agenda.

In 2016, Dr. Matthews a facut un studiu care a facut un pas mai departe in chestionare. Un total de 267 de participanti au fost recrutati din companii, organizatii si grupuri de retele de afaceri. Cu toate acestea, doar 149 de participanti au finalizat studiul.

In plus fata de faptul ca suntem cu 42% mai predispusi sa iti atingi obiectivele daca le scrii regulat manual in agende si jurnale de la Pravalia cu Surprize, esti si mai predispus sa ajungi la ele daca le spui cuiva.

Trebuie sa o faci din nou, iar si iar. Ea a descoperit ca peste 76% dintre participantii care si-au asumat responsabilitatea de a informa in fiecare saptamana un partener responsabil cu privire la progresul lor si-au atins obiectivul sau au realizat mai mult de jumatate din acesta.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top