Stiri

Ce poti face in Turda ca turist

Turda este un oras in care daca mergi sa-l vizitezi cu siguranta nu ai sa regreti. Potaissa, cum i se spunea candva, are cateva atractii turistice care trebuie vizitate daca ajungi prin zona.

Daca ai timp disponibil, poti face un circuit complet de o zi intreaga, chiar daca acesta este un oras mic daca ai sa cauti cazare salina turda cu siguranta o sa gasiti oferte destul de multe. Dincolo de cazare in Turda, aveti parte si de cateva placeri culinare, asa ca daca ai sa cauti pe net un restaurant Turda cu siguranta ai sa gasesti variante interesante ce vor impresiona pana si cele mai mai pretentiosi.

Ce vizitam ca turisti in Turda?

1. Salina Turda
Cred ca este obiectivul turistic principal, atractiv cat sa impresioneze pe oricine. Fiind o mina de sare sapata inca din Evul Mediul pentru resursele sale valoroase, in prezent este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Transilvania.

Te gandesti la optiuni de cazare pentru salina Turda? Chiar nu e cazul! Pentru o experienta complexa te poti bucura de serviciile complete de cazare in Turda a unui hotel cochet: Salis Hotel & Medical Spa.

2. Cheile Turzii
Cheile Turzii sunt o atractie naturala si toata lumea stie asta. Indiferent ca esti o fire mai aventuroasa sau mai reticenta, cu siguranta vei gasi sa te bucuri de o priveliste care iti va taia rasuflarea. Peisajele create de natura prin hidrografie si vegetatie, vor trezi un puternic sentiment de apreciere. Si nimic nu poate fi mai instinctiv dupa ce te bucuri de liniste sa faci cateva fotografii ce sa le trimiti prietenilor tai.

3. Castrul roman Potaissa
Poti porni in plimbare de la cazarea din Turda pana la Castrul Potaissa, cel mai mare de acest tip din Dacia de odinioara. Fiind o constructie militara de aparare, se pot observa pana si astazi elemente definitorii ale strategiilor militare folosite pe atunci. Daca te pasioneaza sau ai cunostinte popti face cateva comparatii despre strategiile de atunci cu cele de acum si este posbil sa vezi faptul ca poate unele chestii nu s-au schimbat chiar atat de mult dupa atatea secole.

4. Biserica Reformato – Calvina
Cel mai vechi monument pastrat din Turda Veche, Biserica dateaza din anul 1387. O biserica gotica, impunatoare care transmite istoria mai departe. Fiind situata chiar in centrul orasului Turda, te vei putea deplasa usor de la cazare pana la acest obiectiv turistic.

5. Muzeul de istorie
Daca ai ales o optiune de cazare Turda si ti-a mai ramas putin timp, treci un pic si viziteaza Muzeul de Istorie. Aici vei gasi numeroase piese cu o valoare documentara importanta, descoperite la Castrul Potaissa.

Daca ajungi in Turda sa stii ca mai ai si alte lucruri de vizitat dincolo de salina si ar fi pacat sa bati atata drum doar pentru asta. Turda este una din cele mai vechi asezari si e pacat sa nu profiti la maxim de potentialul zonei.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top