Stiri

Ești din Iași? Află care este deosebirea dintre un sacou sport și o haină de costum

Atunci când ești bărbat, construirea unui dulap versatil care proiectează competență, leadership și profesionalism pentru fiecare ocazie nu reprezintă o activitate atât de ușoară. 

Pentru a avea o varietate de jachete care se coordonează cu diferite articole de îmbrăcăminte din dulapul tău, este necesar să pornești la drum cu un minim de informații.

Descoperă în continuare care sunt aceste diferențe pentru a putea începe cât mai repede să asociezi aceste piese vestimentare esențiale în mod corespunzător, pentru fiecare ocazie.

Principala deosebire dintre un sacou sport și unul care se pretează a fi purtat la diferite ocazii speciale o face efectiv modelul / croiul, nasturii și țesătura.

Practic, o jacheta sport are un croi care se armonizează cu pantalonii dar cele doua piese vestimentare nu sunt realizate din același timp de material. Pe când, un sacou de costum este realizat în același model și, de cele mai multe ori, din același tip de material textil.

De aceea, definirea diferențelor ne ajută să înțelegem când să le purtăm pe fiecare și cum să coordonăm articolele de îmbrăcăminte pentru a crea o garderobă versatilă

  • Sacoul sport – cel mai versatil, atunci când vrei să îți poți adapta vestimentația

Termenul de haină sport a apărut în secolul al XIX-lea, când bărbații purtau paltoane speciale pentru sporturile în aer liber, cum ar fi vânătoarea și pescuitul. De atunci și până acum, moda s-a schimbat și astăzi un sacou de bărbați casual, cum poți să găsești la magazinul online massini.ro, sau un sacou sport persistă ca varianta cea mai casual dintre toate jachetele. 

De asemenea, este optiunea perfectă atunci cand vrei să te îmbraci profesional într-un mediu de lucru casual, pentru că te poți juca mult mai mult cu pantalonii și cu încălțămintea. Totodată, jachetele sport sunt realizate în diferite greutăți, în funcție de țesătură, și în diferite texturi pentru toate anotimpurile. 

În consecință, haina sport este cea mai versatila piesă vestimentară pe care poți să o ai în dulapul tău. Asortează-l chiar și cu blugi sau poartă-l cu pantaloni chino pentru un plus de confort. Haina sport oferă stil și flexibilitate, extinzându-ți garderoba.

  • Sacoul de costum – numai cu pantaloni asortați

Cel mai ușor de înțeles dintre cele două este haina de costum, care este pur și simplu jacheta unui costum. Aceasta, se poartă cu pantaloni confectionați din aceeasi țesătură și cu același model.

Costumele într-un stil mai tradițional sunt construite din modele mai subtile, cum ar fi de exemplu herringbone, și dau un aspect de culoare mai solidă. Prin urmare, când te întrebi dacă aceste jachete pot fi purtate ca blazer, răspunsul este categoric nu. 

Cel mai bine este să porți o jachetă de costum numai cu pantaloni asortați, dacă nu ești sigur de ce combinație să faci.

Chiar și cu acest minim de informații, trebuie să știi că există diferențe extrem de mici care pot face ca o jachetă de costum să fie purtată într-un mod estetic corect ca și haină pentru o vestimentație casual sau chiar și sport. 

Bineînțeles, depinde foarte mult de cine face aceste asortări și de postura și comportamentul persoanei care urmează să poarte această combinație vestimentară, precum și de contextul pentru care se îmbracă.

Sursa Foto: Pexels.com

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top